Orbán zseniális húzása

 Totál hülyére akartak minket venni! - Viktornak helyén volt az esze!

A jogállami jelentést követően, illetve pénzek várható jogállamisághoz kötése után  Orbán felveti, hogy rendben, de hogy ne kelljen vétoznunk és ne mi miattunk ne kapják meg a déli államok a segélyt, vágjuk hát ketté a gordiuszi csomót! Hagyjanak ki minket az egészből és kormányközi szinten vegyék fel a hitelt! Mi egyébként sem akartuk azt felvenni, kizárólag a szolidaritásért, azaz a déli államok megsegítése miatt mentünk volna bele a számunkra egyébként előnytelen hitelfelvételbe.


 

A zsenialitás azonban ott van, hogy
 - megszabadulhatunk egy számunkra előnytelen hiteltől,
- és ami a poén: mit szólnak ehhez majd a  "zsugori" államok, akik eddig sem akartak hitelt felvenni ahhoz, hogy abból a déliek dőzsöljenek, de nagy duzzogva csak belementek a megegyezésbe. Ha a magyarok kivonulhatnak az egészből, akkor nyilván bennük is felmerül, hogy ők miért is maradnának benne, ha egyébként sem akarták ezt az egészet. Főleg, ha kormányközi egyezkedés lesz. Vegyen fel hitelt aki akar!
Teljesen logikus az is, hogy miért vegyünk fel egy olyan hitelt, amiből mi - jogállamiságra hivatkozva - egy fityinget sem kapunk vissza, csak a törlesztést fizessük?!  

Totál hülyére akartak minket venni!
Még az eredeti terv sem lett volna számunkra kedvező, de így már Móricka viccé fajult a dolog.

Forrás: Facebook

Megjegyzések

  1. Zseniális. Igen vegyék fel a hitelt azok, akik behódolnak . Az EU-nak amúgyis vége. Kampec.

    VálaszTörlés
  2. Viktorunk kristálytisztán látja Brüsszel csapdáit és ügyesen kikerüli , ezért haragszanak rá azok a tetvek .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem lenne az ország gatyába rázva most nem latolgathattuk volna a választ

      Törlés
  3. Ere mondja a pesti a hülyék a túloldalon vannak !
    majom sorosenzus brüsszeliták + brüsszeli kollaboráns balliberáltnáci ellenzéki hazaáruló csürhe !!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. EU .(?) MILYEN EU .?
    Talán Kalifátus !!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. És, ha hozzátesszük, hogy egy ilyen Eur-hitel, gyakorlatilag legfeljebb a valutatartalékunkat növelné, hiszen nálunk Forint van. Tehát a "hitel" ott marad a EKB-ban, M.o. számláján. De nem nekünk kamatozik, hanem mi fizetjük a kamatokat. Mivel a MNB-nek megfelelő mennyiséágű valutatartaléka van, (nemzetközi fizetési kötelezettségekre, az itt működő külföldi cégek pénzkivonása esetére, stb.) Forintot pedig belső használatra tud "teremteni" az MNB is az állam számára, minimális kamat ellenében. Tehát, erre abszolut semmi szükségünk.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése