Chuck Norrisból is budapesti miniszobor lett

Ön már látta?

Budapesten számos helyszínen találkozhatunk Kolodko-miniszobrokkal. A helyiek és a turisták által igazi látványosságként kezelt alkotások köre most Chuch Norris kicsinyített másával bővült.

Street art 

A kárpátaljai Ungváron született művész, Kolodko Mihály az Ungvári Művészeti Iskola és a Lembergi Művészeti Akadémia növendéke volt. Széles ismertséget a köztereken elhelyezett Kolodko-miniszobrok által szerzett, melyek a street art kategóriába sorolható, időtálló alkotások. A szobrok igen népszerűek, mindig jelentős érdeklődés övezi egy-egy új alkotás felbukkanását.


 

Chuck Norris szoborként

A nagy ismertségnek örvendő amerikai harcművész, színész, producer és forgatókönyvíró olyan filmes produkciókban szerepelt, mint a Walker, a texasi kopó vagy éppen Az elnök zsoldosa. A szobor a Megyeri híd pesti oldalán keresendő, a gyalogos úton haladva a Pest feliratú üvegtáblánál. A gúzsba kötött színész művészi mása állítólag a híd névadó procedúrájára reflektál, amikor ugyanis megkérdezték az internet népét arról, hogyan nevezzék el az új hidat, sok-sok szavazat érkezett Chuck Norrisra – számol be utóbbi érdekességről a We Love Budapest.

www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések