Lemondott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója

 Hatalmas fordulat!

A teátrum vezérigazgatója döntéséről már tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert.

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert

 – közölte a teátrum a Magyar Nemzettel.

Nem sokkal később a Kulturális és Innovációs Minisztérium közölte: 

Csák János miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel, addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. A Minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást

 – írták.

Mint megírtuk, pénteken a Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. A Nemzeti Színház másnap közleményt adott ki, melyben beszámolt a művészek egészségi állapotáról.

Mint arról lapunk is beszámolt, a baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Az ismert színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.


 

Csák János kulturális és innovációs miniszter az alábbi Facebook-bejegyzésben küldött üzenetet a két színésznek:

Együttérzésemet küldöm, és mielőbbi gyógyulást kívánok a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művészeinek!

A Semmelweis Egyetem hivatalos oldalán ma arról adott tájékoztatást, hogy a két színész jobban van. Mint írják, végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát. 

Borítókép: Vidnyánszky Attila (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

www.magyarnemzet.hu 

 

 

Megjegyzések