Ukrajna élesen reagált Tucker Carlson Orbán-interjújára

Hoppá! Ebből baj lesz! 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök augusztus 21-én interjút adott a Fox News korábbi műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak, a miniszterelnök szavai pedig bejárták az egész világot – írta a Világgazdaság.

Az interjú tartalmáról és visszhangjáról lapunk is részletesen beszámolt. Orbán Viktor többek között arról is beszélt, hogy Ukrajna győzelme Oroszország felett teljességgel lehetetlen, és aki ennek az ellenkezőjét állítja, az hazudik.

A kormányfő szerint Moszkva egyértelműen sokkal erősebb Kijevnél. Irreálisnak nevezte annak a lehetőségét is, hogy Kijev visszafoglalja a 2014-ben annektált Krím-félszigetet.


 

A miniszterelnök azt is kijelentette, hogy megegyezést kell találni Oroszországgal, és egy olyan új biztonsági egyezményt kell létrehozni, amelyben Ukrajna szuverenitása biztosítva van, de NATO-tagságról nem lehet szó.

Az ukrán külügy reagált

Nem tudjuk, Magyarország mit tenne a helyünkben, de Ukrajna nem kereskedik sem a területeivel, sem a szuverenitásával. Örültünk Orbán Viktor nyilatkozatának, mert már olyan régen nem beszélt Ukrajna támogatásának a leállításáról, vagy az orosz agresszió legitimálásáról, hogy kezdtünk aggódni, hogy vajon mi történhetett vele

– számolt be a Newsweek az ukrán külügyminiszter reakciójáról.

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések