Kiderült! Kígyót melengettünk: Osvárt Andrea vezetésével mutatják be Karácsony programját

Miért foglalkoztatjuk a balosokat? Ők biztos nem tennének ilyet fordítva!

Változás és jóvátétel címmel tartotta meg első programbemutatóját a 99 mozgalom.

„Szombaton 10 órától bemutatom annak a jóvátételi politikának az alapjait, ami az 1 százalék helyett a 99 százalékot támogatja. El fogom mondani, hogy mit jelent a Tiborcz-adó mellett a Mészáros-adó, és mire kellene költeni a visszaszerzett közvagyont” – írta ki Karácsony Gergely a szombati Változás és Jóvátétel rendezvényről, ahol a 99 mozgalom alapítóival együtt, Osvárt Andrea műsorvezetésével mutatják be a mozgalom programját.

„Álmos vagyok. Tegnap volt a születésnapom, és ezt a barátaimmal megünnepeltük” – kezdte programismertetőjét Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt.


 

Karácsony Gergely szerint nem elég a kormányváltás, jóvá is kell tenni az Orbán-kormány által elkövetett bűnöket. 

„A 99 Mozgalom egy nagyon szűk elit ellen vív. Amelyik kiszipolyozza az országot, elveszi az emberek javait, amelyik megfeledkezett az országáról. Ehhez különböző embereknek kell megmozdulniuk. Nagyon különböző gondolkodású embereket kell leültetni az asztalhoz. Ez a mozgalom erről szól, nem lebecsülve a pártok erejét. Hogy hozzájáruljunk a változáshoz, kitaláljuk Magyarországot közösen” – mondta Karácsony Gergely. 

Elhangzott, hogy a magyar társadalom 25-35 százaléka „nemcsak a Fidesztől, de az ellenzéki pártoktól is rosszul van, márpedig 2022-ben az győz majd, aki őket mozgósítani tudja”. Karácsony Gergely 99 Mozgalmában mindenesetre az elmúlt évekből már ismert baloldali értelmiség, az egykori szabad demokraták holdudvara adja a mozgalom gerincét, akikkel a bizonytalan szavazók meggyőzésének feladatát elvégezni szeretné. 

Az eseményen felszólalt Sudár Orsolya a Szikra Mozgalomtól, Bod Péter Ákos, közgazdász, Nemény András, Szombathely polgármestere, Polyák Gábor a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője és Kordás László, Magyar Szakszervezeti Szövetségtől. 

Az eseményen Karácsony Gergely az „elhibázott válságkezelésért” járó jóvátétel kilenc pontját ismertette 

Ezek szerint újraindítási támogatás járna a bajba jutott kisvállalkozásoknak, így a KKV-k két évig mentesülnének a szociális hozzájárulási adók befizetése alól. Az álláskeresési járadék folyósítását 9 hónapra bővítenék, a koronavírus-járvány alatt munkájukat elvesztőket pedig visszamenőlegesen is támogatnák. A járvány során igénybe vett táppénzt utólag kiegészítenék a munkavállalók számára 100 százalékra.

Karácsony Gergely egyszeri, 500 ezer forintos támogatásban részesítenék az egészségügyi ágazatban dolgozókat. Az önkormányzatokat az állam kompenzálná az elvont iparűzési- és gépjárműadó-bevételek kieséséért. Eltörölnék a Karácsony Gergely szerint a „fideszes önkormányzatokat támogató, úgynevezett különleges gazdasági övezeteket” és kivetnék az önkormányzati választáson meglebegtetett Tiborcz- és Mészáros-adót.

www.mandiner.hu

Megjegyzések

  1. "Na... oszoljunk kérem! Nincs itt semmi látnivaló!" ... és az "Osvárt Andrea-effektusban" sincs semmi új... hiszen a haj és a korpa viszonya is régóta ismert ... egy megfelelően "érzékenyített" haj szintén megfelelő mennyiségű korpáért bármire képes ... akár még korpásodni is, ugyebár. Viszont Osvárt Andrea nagyon nehéz ... pontosabban lehetetlen dologra vállalkozott a "megfelelő mennyiségű korpáért". Mert, ami nincs, azt lehetetlen bemutatni. Ugyanis közismert, hogy sem Karigerinek, sem a körülötte "Hazafias Népforntba" egyesült közegnek... szóval nekik, úgy EGYÜTT soha nem volt, nincs és soha nem is lesz valós programjuk ... az már csak a "tejszínhab a tortán", hogy éppen a fényességes padisah szerepében tündöklő Karácsony Gergely közölte nem is oly rég (természetesen a Facebook-on is), hogy neki nincs külön programja ... majd a "többiekét" fogja "egy(ség)be gyúrni" (vagy kúrni ... ez az ő szempontjukból ugyanazt jelenti) ... azok a bizonyos "többiek" pedig (általuk szintén deklaráltan) a "nép"-től várnak ötleteket (pontosabban a nép ugyancsak megfelelő szinten "érzékenyített" részétől ... a többieknek meg egyébként is kuss ... elvégre "demokráciát" építenek... vagy mit) Na mindegy! Azért az némileg kíváncsiság tárgya, hogy a Facebook-ozást hogyan lehet "kormányprogram" szintjére emelni?!? ... bemutatni már nem nagyon kell, hiszen Karigeri évek óta kizárólag ezt teszi ... szóval Osvárt Andrea mégis csak "jó munkát" választott :DDDDDDD

    VálaszTörlés
  2. Mármint , hogy Orbán Viktor bűneit akarja bemutatni a " 99 " , - na hát azok könnyen összefoglalhatók mert a Viktor összes büne nem más mint , hogy ő és a kormánya most megmentette és persze ezután is meg fogja menteni Magyar országot a mostani századunk nagy gyalázatától és veszedelmétől a magyar ellenzék "neokommunista diszmagyarjainak" őszinte nagy bánatára és amit azok a nevezettek sehogyan sem tudnak neki , mármint a Viktornak megbocsájtani , - ellenben viszont aminek egész Magyar ország minden igaz becsületes magyarja boldogan megtapsol és élteti a kormányzó párttal egyetemben ! !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése