Ki nem találnád, miért túrták fel így Budapestet 1972-ben - Fotók!

Meglepő képeket osztott meg a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., így nézett ki a főváros, amikor akkoriban csatornáztak.

Mostanra természetes, hogy mindenhol vannak csatornák, vagy hogy egyik reggel arra ébred az ember, hogy éppen a meglévő csatornákat újítják az utcájában, de az azért nem szokványos, hogy betekintést kapunk abba, hogy anno, hogy épültek a mostanra sokszor el-elöregedő óriás vezetékek.  

A nagykörúti főgyűjtő kiváltása a Ferenc körút – Üllői úti aluljáró építésekor. A kép közepén az elbontott főgyűjtő alsó homlokfala, mellette balra a lapított új kerülőcsatorna födéme látszik. (1971., fotó: ifj. Mészáros András)
 
A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. a Facebbok-on engedett betekintést az 1972-es nagyszabású csatornaépítésekről. „RÉGI KÉPEK CSATORNAÉPÍTÉSRŐL. A napokban felkeresett bennünket egy úr, hogy szeretné nekünk átadni az édesapjánál, dr. Göbel József felelős szerkesztőnél maradt régi fotókat, melyeket az 1972-ben készült Budapest Csatornázása könyv megjelentetéséhez használtak fel.Örömmel vettük át a fotókat, melyek közül most egy párat megosztunk” – írták az érdekes történelmi képekhez a múltba tekintő posztban.

 

www.metropol.hu

Megjegyzések