Ami Gyurcsánynak a legjobban fáj

 Figyelem! Mutatjuk.

Erkölcsi, történelmi felsőbbrendűségről, illetve „hideg polgárháború” szításáról mondott vádló szavakat Gyurcsány Ferenc hétfőn a parlamentben. 

Ez már csak azért is különös, mert

a kormány – szerinte – az ország egyik felével háborút folytat, amit „hideg polgárháború” követhet majd.

Mintha azt mondaná, hogy csak az kaphat adókedvezményt, aki nem szavaz a baloldalra, csak annak járhat családtámogatás, aki megveti Gyurcsányékat, vagy éppenséggel csak az juthat védőoltáshoz, aki garantálja a moslékkoalíció leszavazását a jövő évi választáson. És Gyurcsány szerint a kormány erre hergeli saját közösségét is, ahelyett hogy értük küzdene.


 

Persze nyilván

Gyurcsány is tisztában van azzal, hogy kijelentése úgy ostobaság, ahogy van.

Mindezt a patetikusnak szánt, de szánalmasra sikerült felvetést valószínűleg csak azért alkalmazta, hogy diktatúrázhasson egy jót, hogy tudatos hergelése nyomán szélsőséges sajátjai Orbánra újfent diktátorként mutogassanak.

Ennek persze semmi foganatja nem volt most sem, ahogy korábbi beszédei után is hiába várta. Az emberek ugyanis nem dühöngenek az utcán, arra várva, hogy végre valaki kimondja helyettük a diktátor szót, s aztán elszabaduljanak a kormányellenes indulatok. Utcai indulatok ugyanis akkor sincsenek, ha Gyurcsány vagy házi bohóca, Jakab Péter ezért a T. Ház falai között mindent elkövet.

Az emberek azért békések, Orbán Viktor pedig nem azért viselkedik demokratikusan, mert erre Gyurcsány napirend előtt felszólítja, hanem azért, mert demokratikus a természete.

Ő a bolsi diktatúra ellenében lett politikus, aki a Gyurcsány-féle kommunistákat akarta legyőzni, hogy a magyar közösség egésze számára demokráciát, szabad világot teremtsen. Ami sikerült is.

Gyengécske próbálkozás tehát a miniszterelnöki magatartást diktatúrázással gyanúsítgatni.

A magyarok ezt úgysem veszik be, hiszen épp egy olyan ember mond ilyeneket, aki amikor az Európai Egyesült Államokról beszél, a szabadság felől maga is a birodalmi diktatúra irányába akarja tolni az ország szekerét. Moszkva után Brüsszelért kiált.

Arról az Európai Unióról beszél, amely szó nélkül elnézte, hogy Gyurcsány lovasrohamot vezényeljen saját polgárai ellen, megkardlapoztassa a magyarokat, és szemeket lövessen ki. Most meg van képe történelmet hamisítani, igazat adni Dobrev Klárának, aki szerint 2006-ban több rendőr sérült meg, mint békésen hazafelé tartó, a rohamnak áldozatul esett nagygyűlési résztvevő.

A kormány nyilvánvalóan nem a baloldal támogatóit bírálja, hanem annak vezetőit, akik ilyen szörnyűségeket képesek elkövetni saját népük ellen. Előbb átverik őket a választáson, csalással megszerzik a hatalmat, aztán amikor ez nem tetszik az embereknek, akkor erőszakosan leszámol velük.

Ilyen előzmények után Gyurcsány Ferencnek van arca magukat áldozatként feltüntetni és erkölcsről beszélni. Azt nehezményezve, hogy politikai ellenfelei „erkölcsi, történelmi felsőbbrendűséget képviselnek a haza dolgában”.

Azt gondolom,

szükségtelen itt a kormánynak definiáltan erkölcsi felsőbbrendűséget képviselni. Úgyis azt képviseli, ez nem kérdés.

A jót a rossztól minden józan ember meg tudja különböztetni.

És ez Gyurcsány Ferenc legnagyobb baja. Ez fáj neki a legjobban.

Horváth K. József - www.888.hu

 

Megjegyzések