Koncz Zsuzsika nagyot rúgott a fideszesekbe

 Meddig tűrjük?
Koncz Zsuzsa szerint most dúl igazi cenzúra, nem a rendszerváltás előtt

Mező Gábor Koncz Zsuzsáról szóló jegyzetét olvasva a PestiSrácokon nekem a Jelbeszéd című, Illéssel közös nagylemeze ugrott be. Az a korong, amit egyszer csak visszaparancsoltak a boltokból és bezúzták az összes, még el nem adott példányt. Ez cenzúra volt a javából! Igazi, nem olyan nem létező, amelyről az énekesnő vizionál mostanság. Érdekes, hogy elvbarátai azok szellemi örökösei – sőt számtalan esetben vérségi leszármazottai –, akik egykoron bezúzatták a nagylemezét. Persze, majd elfelejtettem,
a magukat liberálisnak hazudó libernyákok aljasul elárulták a rendszerváltást, amikor összefeküdtek a fő ellenséggel (mert ezt harsogták), a szocikkal.
Innen szemlélve, 1973-ban a lemezmegsemmisítés akkor tényleg nem lehetett cenzúra, s ha az nem volt az, akkor most van cenzúra. Ilyesmi buborékból szemlélik ők a világot. De lássuk, miről szól Mező Gábor publicisztikája.

A szerző a diktatúra, a hatalom, a cenzúra és a rockzene kapcsolatát vizsgálja a Syrius, a Kex és a Taurus ellehetetlenítését elmesélve. Pontosabban az írás igazi főszereplője, negatív figurája Koncz Zsuzsa. Amíg a legendás zenekarokat, muzsikusaikat „üldözték, megfigyelték, megverték, tönkretették” – írja a Mező Gábor, addig. „Koncz Zsuzsa… Házassági ajándéka is egy nagylemez volt, amúgy meg körbeutazta a világot.
Gyomorforgató, hogy a diktatúra dédelgetett királynője beszél a mostani »elnyomásról«.”
Mező Gábor felidézi az énekesnő pályáját, amelyet a hatalom nem tiltott, nem tűrt, hanem egyenesen támogatott: „folyamatosan a tévében és a sajtóban szerepelt, hogy itthon és külföldön is elképesztő erővel nyomták Koncz Zsuzsát”.
A továbbiakban a szerző úgy fogalmaz: „Ennyi utazás, csak remélni tudjuk, hogy Koncz Zsuzsa apósának köszönhetően valahogyan megúszta a beszervezést, és nem jelentett sem titkos, sem hivatalos formában. Tényleg csak remélni tudjuk, mert ennyi év kutatás után
nehezen tudom elképzelni, hogy nem kellett volna valamit »visszaadnia«,
egy olyan diktatúrában, ahol a külföldi tudósítók jelentettek, a külkereskedők jelentetettek, a diplomaták jelentettek és a zenészek is jelentettek – főleg egymásról.”
jelentettek – főleg egymásról.”
Végezetül Mező Gábor bemutatja az apóst, Boldizsár elvtársat.
„Boldizsár Iván… Ez a valaha parasztpártiként induló szalámiember, akiről minden visszaemlékezés visszaadja, hogy egy megalkuvó, egy áruló, egy jellemtelen gazember volt. A »kádári konszolidáció« egyik fogaskereke. […] Az ő fiához, a Béketanács elnökhelyetteséhez ment hozzá Koncz Zsuzsa, hogy házassági ajándékként megkapja Szerelem című nagylemezét.”
 Ditzendy Attila- www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések

  1. Tudod régen kedveltelek a hangod miatt, bár tudtam hogy ki is vagy valójában.De akkor nem volt ajánlatos véleményt nyilvánítani. Meg aztán valjukbe őszintén,hogy lázadtunk a magunk módján de ez a kutyát sem érdekelte. Kevesen is voltunk meg aztán a hatalom még akkor túl erős volt. Na de vissza az elejére, tehát kedveltelek a hangod miatt,sőt ma is szívesen hallgatom de kérlek,hogy pont te ne beszélj olyan dolgokról amiről fingod sincs. Te ne beszélj demokráciáról, szabadságról mert neked nem kellett megtapasztalni az akkori rendőr uralmat, pl: olyant,hogy ha a hajad hosszú volt a rendőr oda ment és szó nélkül le baszott egy pofont.Vagy ha egy virágos ing volt rajtad és ne adj isten még gitár is volt nálad amikor mentetek a haverokkal bulizni na akkor a gumibot is elő került,és táncot járt a hátunkon.Csak azért mondom ezt neked mert hányingert keltő a te szádból hallani.

    VálaszTörlés
  2. Mi csak fahangúnak hívtuk... :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése