Óriási bakot lőtt a 444 a volt győri rendőrkapitány ügyében

 Ezt hívják csúnya buktának!

Nem igaz, hogy nem lépett időben az országos rendőrfőkapitány, hiszen Balogh János már az őrizetbe vétel napján visszavonta a hivatali bűncselekményekkel gyanúsított egykori győri rendőrkapitány vezetői kinevezését – derült ki a rendőrség lapunknak adott válaszából. A 444 ugyanis azt rótta fel a rendőrfőkapitánynak, hogy csak napokkal később döntött ebben a kérdésben. Csakhogy ez álhír.

Alaposan mellényúlt a 444, miután azzal támadta az országos rendőrfőkapitányt, hogy csak napokkal később vonta vissza a hivatali bűncselekményekkel gyanúsított egykori győri rendőrkapitány vezetői kinevezését.


 

Az előzményekről annyit kell tudni, hogy a rendőrség kedden tájékoztatta az MTI-t a Győrben történt személyi változásról. A közleményben pontos időpontot ugyan nem írtak, de az bárki számára nyilvánvaló kellene legyen, hogy egy ilyen döntést nem a sajtóközlemény kiadásával egy időben hoznak meg.

A baloldal hírportál ezután mégis azt írta, hogy Balogh János csak napokkal az őrizetbe vétel után tette meg a szükséges lépéseket, vagy ahogy a hírportál fogalmazott: „lépni kényszerült”. 

Az ORFK kommunikációs szolgálata megkeresésünkre ugyanakkor azt a választ adta, hogy „az országos rendőrfőkapitány azonnali hatállyal, 2023. szeptember 1-jén, az őrizetbe vétel napján vonta vissza vezetői kinevezését a Győri Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjének. Hivatásos szolgálati jogviszonya másnap szűnt meg”.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a volt győri rendőrkapitányt, Váczi Attila ezredest pénteken vette őrizetbe hivatali bűncselekmények gyanújával a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség.

Az egykori kapitányságvezetőt állítólag az irodájából vitték el a nyomozó ügyészek. Váczit hétfőn nem végleges végzéssel le is tartóztatta a bíróság.

www.magyarnemzet.hu 

 

Megjegyzések