Brutális videón a moszkvai dróntámadás

 Ez nem semmi!

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az orosz védelmi minisztérium közlése szerint ukrán erők vasárnap kora reggel három drónnal indítottak támadást az orosz fővárosban. 

A védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a három drón közül egyet a légvédelmi rendszer, kettőt pedig elektronikai hadviselési rendszer semmisített meg. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester pedig azt közölte, hogy az ukrán drónok támadásának következtében két irodaház homlokzata megrongálódott. 


 

Hatósági források szerint a támadás során egy ember megsebesült, az orosz főváros körüli négy repülőtér egyikén, Vnukovón pedig ideiglenesen felfüggesztették a forgalmat, emellett egy időre minden légi forgalmat leállította Moszkva fölött.

Közben a közösségi oldalakra felkerült több videó is a hajnali támadásról, amelyen az látható, hogy az egyik drón hatalmas robbanással csapódik bele egy irodaépületbe Moszkva belvárosában.

A Moslenta moszkvai hírportál közzétett egy videót a támadás következményéről is, amelyen látható, mennyire sérül meg az irodaépület. 

A károkról az Ura orosz hírügynökség is tett közzé videót és fotókat Telegram-csatornáján. 

VIDEÓ

Borítókép: Ukrán katona drónt indít a Donyecki területen fekvő kelet-ukrajnai Bahmut közelében 2023. július 7-én (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

www.magyarnemzet.hu 

Megjegyzések