Megszólalt a szakember A Nagy Ő-ről, aggasztó, amit mondott

Árpa Attila lelkesen keresi a szerelmet A Nagy Ő-ben, de vajon van rá valós esélye a villában? 

Hetek óta kísérhetjük figyelemmel a TV2 képernyőjén ahogy 19 mindenre elszánt amazon küzd tigrisként a Nagy Ő szerepében feltűnő Árpa Attila figyelméért, kegyiért és végül szerelméért. A műsor bővelkedik összeomlásokban, szerelmi vallomásokban, és persze könnyekben, különösen a rózsaceremónia előtt és alatt, amikor is eldől, kit tart annyira érdekesnek és vonzónak a színész-producer, hogy továbbra is versenyben maradhasson.

Egyes lányok taktikusnak tűnnek, míg mások állításuk szerint már most gyengéd érzéseket, ne adj Isten szerelmet éreznek az 51 éves macsó iránt. Annyira kötődnek hozzá, hogy a lábuk is megremeg, ha Attila rájuk pillant és ha egy másik lánnyal flörtöl, az olyan, mintha a szívükbe döfnének egy tört. 

Fotó: TV2

 

Nos, a nézők és a netezők többség elképedve kíséri figyelemmel ezeket a megnyilvánulásokat. Egyszerűen nem fér a fejükbe, hogyan táplálhat valaki őszintének mondott szerelmet olyasvalaki iránt, akit alig ismer, és csak egy tévéműsorban beszélgetett vele.

A Ripost megkereste dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológust, hogy megtudjuk, vajon valóban létrejöhet valós, őszinte kapcsolódás és szerelem A Nagy Ő villájában, valamint arra is kíváncsiak voltunk, vajon Attilának van-e esélye egy kiegyensúlyozott, hosszú távú párkapcsolatra azzal, akit végül kiválaszt a lányok közül.

"Alapvetően ahhoz, hogy két ember között kialakuljon egy kapcsolódás és a szerelem, idő kell. Hisz idő, mire megismerjük a másikat. A műsorban szereplő lányokra inkább az a jellemző, amit csak rózsaszín ködként szoktunk emlegetni. Nyilván idealizálják a Nagy Ő-t, ami automatikusan egy alá-fölérendelt viszonyhoz vezet. Minden hölgynek gyakorlatilag el kell adnia magát, jellemző lehet rájuk, hogy elszakadnak a valóságtól, folyamatosan becsapják önmagukat, adott esetben a valóságképük is eltorzul, miközben egymással csatáznak a férfi figyelméért. Ez különösen egy instabil önértékelésű nő számára veszélyes, hiszen ha kiesik, az tovább rombolja az önértékelését" - kezdte a Ripost-nak Makai, aki Árpa Attila hosszú távú párkapcsolatra való esélyéről is elmondta a szakvéleményét.

"Vélhetően ő a megérzéseire fog hagyatkozni, de ha kilépnek a nagyvilágba a választott hölggyel, akkor nagyon tudatosan kell építeniük a kapcsolatukat. Gyakorlatilag a nulláról, hiszen a villa falai között egy csomó olyan ismerkedési fázis kimaradt, ami létfontosságú egy jól működő párkapcsolathoz. Ha ezeket a lépéseket kihagyják, akkor meg vannak számlálva a napjaik egy párként" - összegezte véleményét a szakember.

www.ripost.hu

 

Megjegyzések