Csattanós sepsiszentgyörgyi válasz a magyarok elleni uszításra

 Ez igen! Ezt nem teszik zsebre!

Az Universitatea szurkolói kemény magját hidegen hagyta a Sepsi OSK elleni bajnoki mérkőzés, szinte kizárólag a magyarságnak és Magyarországnak szánt rigmusokkal és írásos üzenetekkel (mint Budapest 1919-es román elfoglalásának és Trianonnak a dátuma vagy a szokásos „Székelyföld nem létezik” felirat) foglalkozott – számol be a találkozóról a Nemzeti Sport.

Sebastian Coltescu játékvezető 25 perc után unta meg az egyre durvább hangnemű szurkolást, és előbb a hangosbemondó útján figyelmeztette a közönséget, majd tíz percre félbe is szakította a mérkőzést, az öltözőbe rendelve a csapatokat.


 

Az U-tábor erre is „Ki a magyarokkal az országból!” felkiáltással reagált, ám ekkor már a hazai közönség többi része is kifütyülte saját ultráit – ők ugyanis futballt akartak nézni.

Nemes bosszúként a Sepsi OSK megnyerte a meccset 1-0-ra.

A lefújással együtt a magyarellenes rigmusok is újra előjöttek, ám a stadion lemezlovasa gyorsan maximumra tekerte a hangerőt, így sem az, sem a Sepsi játékosainak szóló székely himnusz nem hallatszott át az ellentétes oldalra.

Borítókép: Román vágyak. A két történelmi évszám és alatta a felirat, Székelyföld nem létezik (Fotó: Manases Sándor)

www.magyarnemzet.hu


Megjegyzések