Molotov-koktélt dobtak a szegedi Fidesz irodára

 Ide vezetett az ellenzék gyűlölködése és hergelése!

Csütörtökre virradóan betörték a Fidesz szegedi Victor Hugo utcai irodájának ablakát és Molotov-koktélt dobtak a helyiségbe, feltehetően azzal a szándékkal, hogy felgyújtsák azt. A rendőrség a belvárosban fogott el egy helyi férfit, akinek elszámoltatása jelenleg is folyamatban van – írja a Szegedma.hu. A szegedi Fidesz szerint “a szemmel látható következménye a Gyurcsány-párt folyamatos hergelésének”. Arra szólították fel Gyurcsány Ferencet és pártját, hogy fejezzék be a folyamatos uszítást és hívják vissza a Lenin-fiúkat.

A szegedi Fidesz iroda elleni támadásról több helyi portál is beszámolt. A hírt a Fidesz szegedi elnöke, Bartók Csaba is megerősítette, illetve a szegedi Fidesz közleményt is kiadott az ügyben.

Ma hajnalban egy férfi bezúzta a Szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodájának ablakát, majd a helyiségbe bejutva gyújtogatni kezdett. Ez a szemmel látható következménye a Gyurcsány-párt folyamatos hergelésének. Természetes, hogy pártok között nézetkülönbségek vannak, az azonban elfogadhatatlan, hogy mindez a tettlegességig fajuljon

-írják.


 

Kiemelik, hogy a Fidesz-iroda egy munkahely, ahogy férfiak, nők, családapák és családanyák dolgoznak. Nem engedhető meg, hogy a baloldal által felhergelt emberek erőszakhoz folyamodjanak és békés emberek hétköznapjait keserítsék meg. Senkitől sem várható el, hogy abban a rettegésben járjon dolgozni, hogy bármikor rátörhetik az ajtót vagy  Molotov-koktélt dobhatnak rá.

Emlékeztetnek arra is, hogy nem ez az első eset, hogy támadás éri a szegedi irodát. a 2018-as országgyűlési választások éjszakáján ,,szintén a baloldal által hergelt” emberek törtek be és bántalmazták az ott dolgozókat.

Elítéljük az erőszakot, ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy a baloldal állandó gyűlölködése sajnos időről-időre termékeny talajra hull. Ezért felszólítjuk Gyurcsány Ferencet és pártját, hogy fejezzék be a folytonos uszítást és azonnal hívják vissza a Lenin-fiúkat!

-fogalmaz a közlemény.

A szegedi Fidesz tájékoztatása szerint a tűzesetben nem sérült meg senki és nem is égett ki az egész iroda, ám az csak a rendőrök gyorsaságának volt köszönhető.

A párt szegedi országgyűlési képviselője, Mihályffy Béla a Szegedma.hu portálnak azt mondta, mivel irodájuk szomszédságában lakóépületek vannak, a politikai indíttatású támadásból komoly tragédia is lehetett volna.

Az ilyen cselekedetek sem a véleménynyilvánításnak, sem a tiltakozásnak nem lehetnek eszközei

-mondta Mihályffy

A rendőrség a police.hu portálon azt írja, 2022. július 28-án 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Szeged belvárosában egy férfi betörte egy Victor Hugo utcai ingatlan ablakát és bemászott. A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a férfit, aki idő közben Molotov-koktélt dobott el az épületben, mellyel tüzet okozott. A járőrök a tüzet eloltották, a 28 éves szegedi férfit elfogták és előállították.

Az pártok közül elsőként a Jobbik ítélte el a történteket. Az általuk kiadott közlemény szerint “ez a megnyilvánulás és bűncselekmény elkövetése nem helyén való egyetlen demokráciában sem”

Vezető kép: Szegedma.hu

www.pestisracok.hu

 

Megjegyzések