Még két hétig kérhető az ingyenhitel

Nehogy lemaradjon!

Még két hétig igényelhetik a hazai vállalkozások a Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt. A Magyar Fejlesztési Bank a speciális termékével a pandémia miatt meggyengült cégeket támogatja, a hitel továbbra is az ország bármely részén elérhető MFB Pontokon kérhető. Október óta ráadásul egy hiteligénylő két alkalommal is folyamodhat a kölcsönért a megfelelő feltételek teljesítésével.

Az előzetes terveknek megfelelően a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv) 2021. november 30-ig van lehetőségük arra, hogy igényeljék a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönét – hívta fel a figyelmet közleményében tegnap az MFB. A kedvezményes konstrukciót a fejlesztési bank a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozásoknak dolgozta ki. A bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve készletek finanszírozására felhasználható kölcsönt eddig több mint 11 ezer vállalkozás igényelte. Az átlagos hitelösszeg ügyletenként 8,74 millió forint – jelezte a bank.  


 

A minimum egymillió, maximum tízmillió forint hitelösszegig elérhető hitel a teljes futamidő alatt fix nullaszázalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek –  kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj – és nullaszázalékos saját forrással elérhető. 

A hitelt tízéves futamidővel és hároméves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően százszázalékos előleg folyósításával. 

A kedvezményes konstrukció igénybevételét még a következő két hétben tervező kkv-k, egyesületek és nonprofit kft.-k hiteligényüket az országszerte megtalálható MFB Pontok bármelyikében beadhatják. Az MFB Pontok hálózata – amelyet a fejlesztési bank a 2014–2020-as finanszírozási ciklusban elérhető, európai uniós forrású visszatérítendő pénzügyi eszközök, azaz hitelként működő visszatérítendő támogatások közvetítésére hozott létre – országosan 642 egységből áll. Az országos lefedettségű láncot a Takarékbank Zrt., a Budapest Bank Zrt., valamint az OTP Bank Nyrt., az MKB Bank Nyrt. és a Gránit Bank Zrt. megkülönböztetett fiókjai és tagintézményei alkotják.

Fontos változás azonban – emelte ki a bank –, hogy a program októberi módosításának köszönhetően egy hiteligénylő két alkalommal is folyamodhat a kölcsönért a megfelelő feltételek teljesítésével. 

A fejlesztési bank azok számára is lehetőséget biztosít a termék igénybevételére, akik a GINOP–8.3.5–18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram B hitelcéljában már vettek fel kölcsönt.

A gyorskölcsönnel az MFB célja továbbra is az, hogy a lehető legszélesebb körben segítse azokat a vállalkozásokat, amelyeket a koronavírus-járvány gazdasági hatásai érintettek – hangsúlyozta a bank.

Horváth Éva - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések