Bige László: Annyit adok Márki-Zaynak, amennyit csak kér

Elkezdődött a háború...

A baloldalt finanszírozó oligarcha, Bige László a Szauer-féle HVG-nek interjút adva ismét megerősítette, hogy kész támogatni Márki-Zay Péter kampányát. A vörösbáró azt nyilatkozta, hogy annyit ad Márki-Zaynak, amennyit csak kér. 

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltjéről még azt mondta, hogy „Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívéhez". 

A büntetőeljárásokkal terhelt oligarcha tehát ismét hitet tett a baloldal mellett. Emlékeztetőül: Bige László több éven át folytatott jogsértő kartellezést a műtrágyapiacon és okozhatott ezzel jelentős károkat a magyar gazdáknak. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért 14 milliárd forintos bírságot rótt ki a hozzá köthető Nitrogénművek cégcsoportjának hat vállalkozására. 


 

Legutóbb pedig azért emeltek vádat ellene, mert az ügyészség szerint kétmilliárd forinttal károsították meg a saját vállalatát, a Nitrogénművek Zrt.-t, miközben több mint hétszázmillió forint vesztegetési pénzt fogadott el. Bige tavasszal házi őrizetben volt, miközben finanszírozta a Gyurcsány Ferenc egyik volt államtitkára, Horn Gábor vezette Republikon Intézet egyik nagymintás közvélemény-kutatását.

Az Origó cikke szerint az oligarcha, aki régóta Gyurcsány bizalmasa, valószínűleg azért támogatja a baloldalt, mert azt reméli, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor nyomást gyakorolnak majd az igazságszolgáltatásra az ellene folyó eljárások megszüntetése érdekében.

Borítókép: Bige László (Fotó: Balázs Attila)

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések