Nem mindenki örült a magas sarkú cipős katonanők látványának

Ebből nemzetközi botrány lesz!

Augusztus 24-én, Kijev főterén katonai felvonulást szerveznek Ukrajna függetlenségének 30. évfordulója kapcsán. Más egyéb látványosság mellett a főváros központjában egy csapat katonanő is színre lép, nem is akárhogyan: magas sarkú cipőben – írja az UNIAN hírügynökségre hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hetilap.

Az előkészületekről az ukrán védelmi minisztérium fotókat is posztolt a közösségi oldalán. Az idei felvonuláson a kijevi Tarasz Sevcsenko Nemzeti Egyetem Katonai Intézetének női kadétjai fognak menetelni. A lányokat három hónapon keresztül tréningezik a nagy napra. Az efféle bemutatót gyakorolni kell; az egyik kadét elmondta: nagyon igyekeznek, de magas sarkúban jóval nehezebb menetelni, mint bakancsban. Nem ez az első eset, hogy a parádén nők is részt vesznek, de tavaly hagyományos egyenruhában és fegyverrel meneteltek.


 

Az ünnepségre tervezett rendhagyó ötlet sokaknak nem tetszett, a közösségi oldalakon éles bírálatot kapott. Az Euronews beszámolója szerint a parlamentben is téma volt az ügy. Az egyik női képviselő például azt mondta, a kezdeményezés „hülye ötlet” volt, mert megerősíti azokat a sztereotípiákat, amelyek szerint a nők csupán csinibabák. Olena Kondratyuk, a parlament alelnöke bocsánatkérésre szólította fel a védelmi minisztérium illetékeseit, amiért megalázza azokat a nőket, akik fegyverrel a kezükben védik meg Ukrajna függetlenségét. A hadseregben több mint 30 ezer nő szolgál, több mint 13 500-an az oroszbarát szakadárok elleni kelet-ukrajnai harcokban is részt vettek.

A védelmi minisztérium azonban egy újabb Facebook-üzenetben védelmébe vette a kezdeményezést, mondván: a terepen viselt katonaruha különbözik attól, amit a fegyveres erők tagjai a parádékon hordanak.

 www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések