Jourová asszony, ön viccelt?

Mert nagyon nem tudtunk röhögni!

Ha Věra Jourová nyilatkozik, az nemcsak Věra Jourováról szól, hanem az Európai Bizottságról is, melynek ő – ne feledjük – nemcsak az értékekért és átláthatóságért felelős biztosa, hanem az alelnöke is.

Amit tehát Věra Jourová mond nyilvános fórumon, azt mindenképpen bizottsági álláspontnak is tekinthetjük.

De először is halljuk, mit mondott az alelnök asszony egy szerdai videókonferencián (és nem magánbeszélgetésben Donáth Annával)! Íme:
„Számomra Magyarország egy nagyon nagy gond.” (Megjegyzem: mi pontosan ugyanígy vagyunk önnel, tisztelt alelnöknő.)
„…Ez azért van (mármint az a bizottsági törekvés, hogy a „beteg” magyar demokráciát meggyógyítsák), hogy a magyarok szabadon leadhassák a szavazataikat jövőre.” (Óriási! Harminc éve szabadon adhatják le a magyarok a voksaikat, ez nem tűnt fel önnek? Segítek: ön vélhetően azt akarta mondani, csak botlottak szavai, hogy „a magyarok szabadon leadhassák a szavazataikat az ellenzékre”, igaz?)


„Azt kell mondanom, hogy a hátralévő időben (amíg még alelnök és biztos marad, Jourová asszony?) a bizottság mindent el fog követni azért, hogy kigyógyítsa Magyarországot a problémáiból.” (Na ez kicsit erős, alelnök asszony. Söpörjön inkább a saját háza táján, és gyógyítsa ki a bizottságot a demokráciahiányból, illetve az őshonos kisebbségekkel szembeni totális közömbösségéből!)
„Ehhez jogi kompetenciáinkat fogjuk felhasználni (Jourová asszony, elfelejtette, hogy az országunk elleni jogállami támadások mind kudarcot vallottak, tehát jogi kompetenciákat hangoztatni alaptalan és rém unalmas is), és lehet, hogy a politika mezejére is lépünk.”


Na, ennél az utolsó félmondatnál lett elegem ebből a szívmelengető Jourová-előadásból.

Ugyanis itt két eset van: vagy vicces kedvében volt Jourová asszony, és akkor csak annyi a gond, hogy ezen valahogy nem tudtunk rengeteget röhögni – vagyis nem jött be a poén.

A másik eset az, ha nem volt vicces kedvében az alelnök asszony, hanem komolyan gondolta, amit mondott.

Az pedig nagyon nagy baj – de nem nekünk, hanem a bizottság egészére nézve.

Nem vagyok politikus, tehát szabadon fogalmazhatok:
Amennyiben Jourová bizottsági alelnök komolyan fogalmazott – márpedig nyilvánvalóan igen –, akkor az unió történetében először fordul elő, hogy egy vezető uniós testület nyíltan deklarálja, hogy be akar avatkozni az egyik tagállam belügyeibe, be akar avatkozni a parlamenti választások kimenetelébe az ellenzék oldalán.

Ez botrány, méghozzá oltári botrány.

Mit képzel magáról az Európai Bizottság?

Mint magyar állampolgár, mint egy nagy civil szervezet egyik vezetője, kikérem magamnak ezt a hangot és ezt a kinyilatkoztatást.

Az Európai Bizottság ezzel eljátszotta a tekintélyét, s tulajdonképpen ahhoz a Soros-hálózathoz hasonult (vagy: annak részévé vált), amely már évek óta próbál beavatkozni a magyar belügyekbe, próbálja álcivil akciókkal, véleménymanipulálással, pénzügyi támogatással előre tolni az ellenzék kátyúba ragadt szekerét, és próbálja az ellenzéket választási győzelemhez segíteni.

Ez abnormális. A bizottság alelnöke gyakorlatilag kijelenti, hogy megpróbál antidemokratikus eszközökkel fellépni a magyar választási folyamatban.

A bizottság ezzel a nyilatkozattal mélyen megsértette az úgynevezett uniós alapértékek egyikét, a demokrácia elvét.

Itt már nem csak arról van szó – amit régóta követel a magyar kormány –, hogy Věra Jourová távozzon a pozíciójából.

Itt már a bizottságról és annak legitimitásáról van szó.

Fricz Tamás - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések

  1. EU. JOGÁLLAMISÁG (?) !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Fenyegesse családját !

    Mint a komcsi időkben , annyi különbséggel , hogy most nem moszkávából hanem brüsszelből küldik az ukázt ,s ha nem úgy lesz ahogy ők soros seggéből mantráznak akkor úgy járnának el mint elődeik 56-ban ?

    VálaszTörlés
  2. Én már 2 napja, lesz az több is, nem veszek cseh termékeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az idióta nő nem a Cseh-ek véleményét mondja el,hanem a bizottságét és a sajátját,ezzel a Cseheknek is nagy kárt csinál. Ez a nő olyan a Cseheknek mint nekünk Donáth,vagy Cseh K. sajnos nekünk két hülyénk van.

      Törlés
  3. Az lenne elfogadható - ideális ha nekünk meg "egy hülyénk" se lenne... Európa: hová süllyedsz? - van még lejjebb? Az Uniós alapító atyák foroghatnak a sírjukban. "Anyám, én nem ilyen lovat akartam!" (mondta a halott kisfiú a Szent- Mihály lován...)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése