Kamucég nyerhette el a BKV autóbuszbérlési pályázatát

Gergely ez a vég. Készülj!

Levélben kéri a Fidesz fővárosi frakciója Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy vizsgálja ki a BKV buszbérlésének ügyét.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a BKV egy olyan - offshore hátterű - cégtől bérelne buszokat, amelyet az erről szóló tender kiírása előtt egy héttel jegyeztek be.

A vállalatnak egyetlen alkalmazottja van, és referenciákkal sem rendelkezik, miközben a vezetőségét Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársának, Leisztinger Tamásnak a csapata adja - tette hozzá.


 

A budapesti Fidesz-KDNP azt várja Karácsony Gergelytől, hogy miután kivizsgálta az ügyet, gyorsan hozza meg a szükség intézkedést, „mert ha ilyen irányba indul el a fővárosi vezetés, hogy ilyen nyíltan kezdenek el fittyet hányni mindenféle jogszabályra, közbeszerzési törvényre és az átláthatóságra, akkor ennek nagyon súlyos következményei lesznek” - fogalmazott Láng Zsolt.

Hozzátette, úgy tudják a szóban forgó cég buszokkal sem rendelkezik, és mivel offshore hátterű, nem is indulhatna közbeszerzésen Magyarországon.

Kitért arra is, hogy a járványhelyzetben a buszok pótlása a budapestiek védelme szempontjából kiemelten fontos, ezért akár jogi lépéseket is tesznek az ügyben.


Wintermantel: Valami nincs rendben a BKV buszbérlésével

Ahogy az utóbbi napok híreiben is szerepel, valami nagyon nem „stimmel” a BKV buszbérlésével - mondta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja közösségi oldalán közzétett videójában.

Wintermantel Zsolt kiemelte, a BKV használt buszok bérlésére írt ki pályázatot, és ezt azóta el is bírálta.

„Csakhogy sajtóinformációk szerint egy olyan cég nyerte el a pályázatot, amely korábban nem is létezett. Joggal merül fel a kérdés, hogy nem-e egy kamucégről van-e szó, amelyet kifejezetten ebből a célból hoztak létre” - emelte ki Wintermantel Zsolt.

Hozzátette, választ vár a városházától, igazak-e a sajtóinformációk, hogy egy korábban nem létező cég nyerte el a tendert?

www.magyarhirlap.hu

 

 

Megjegyzések