Nem várt támogatás érkezett Orbánnak

 Német tartományi miniszter állt ki Magyarország mellett 

Lucia Puttrich, Hessen tartomány szövetségi és európai uniós ügyekért felelős minisztere a Frankfurter Allgemeine Zeitungban pontosan azt fogalmazta meg, amit mi, közép-európaiak már régóta érzünk: az EU és Németország letért a helyes útról – emelte ki Facebook-posztjában Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő.

A politikus posztjában hangsúlyozta azt is, hogy a német miniszter úgy fogalmazott: Magyarország és Lengyelország állandó ostorozása, a belügyeikbe való megállás nélküli beavatkozás csak ellenérzéseket szül az EU irányába. Pedig egy uniós szerződés módosításához a nemzeti parlamentek jóváhagyása is szükséges. Így tehát a „magyarlengyelezés” éppen az európai országok szorosabb együttműködését veszélyezteti – tette hozzá Hidvéghi Balázs.


 

A magyar képviselő hangsúlyozta azt is, hogy a német miniszter azonban nem ment el szó nélkül szűkebb hazája, Németország politikája mellett sem. Az új, baloldali német kormány kioktató hangneme ugyanis köszönőviszonyban sincs azzal a kifinomult, a Kelet és Nyugat között folyamatosan az együttműködést kereső stílussal, amit egykor Helmuth Kohl képviselt, pedig szerinte

 ideje lenne tudomásul venni, hogy Európa egy sokszínű kontinens, ahol eltérő hagyományok és identitások vannak. Azok a törekvések, amelyek ezt az adottságot akarják megsemmisíteni, egyszerűen zsákutcába vezetik az EU-t.

Hidvéghi Balázs hozzátette: Lucia Puttrich a német lapnak adott interjújában megjegyezte, hogy Emmanuel Macron budapesti látogatása jelzi: a francia elnök megértette a fent említett kijelentést. 

Borítókép: Lucia Puttrich, Hessen tartomány szövetségi és európai uniós ügyekért felelős minisztere (b), Emmanuel Macron francia köztársasági elnök budapesti látogatásán Orbán Viktor miniszterelnökkel ( Fotó: Facebook/ Hidvéghi Balázs)

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések