Chelsea Clinton: Ivanka Trump „átállt a sötét oldalra”

Ezt nézzék meg! Íme a Clinton család...

A 2016-os elnökválasztásig Chelsea Clinton és Ivanka Trump barátnők voltak. Azonban szüleik elnökválasztási küzdelme miatt barátságuk megromlott. Chelsea azt mondta, azért vetett véget a kapcsolatnak, mert Ivanka „cinkostársa” volt apjának, aki „rasszizmust, szexizmust, antiszemitizmust, iszlámfóbiát, homofóbiát és transzfóbiát árult”.

A Bravo tévécsatorna Watch What Happens Live új epizódjában Hillary és Chelsea Clinton együtt szerepeltek.


 

Ivanka férje, Jared Kushner könyvében azt állította, hogy újonnan megválasztott elnökként Donald Trump arra kérte Ivankát, hogy egykori barátnőjén, Chelsea-n keresztül szervezzen le egy találkozót Hillary és Bill Clintonnal. Kushner szerint a találkozó célja az volt, hogy „bizonyítsa: Trumpnak nem áll szándékában a múltban élni, és reményei szerint emberséges kapcsolatot tud kialakítani Hillary-vel az ország egyesítése érdekében” – írja a The Hill.

A Breaking History című memoárjában Kushner azt állítja, hogy apósa megválasztása előtt „valóban az ország egyesítését akarta elősegíteni”.

„Ivanka tényleg felhívta Chelsea-t” – írja Kushner a könyvben. – „De néhány nappal később Hillary [a Zöldek párti elnökjelölt] Jill Stein mellé állt, amikor az megkérdőjelezte a választások tisztaságát, mire Trump megszakította a kapcsolatfelvételt”.

Chelsea a Bravo műsorában elmondta: utoljára 2016 novemberében beszélt Ivankával, közvetlenül azután, hogy Donald Trump megnyerte a választásokat. Azt állította, „nem emlékszik” arra, hogy Ivanka meghívta volna a családját vacsorára.

Andy Cohen műsorvezető az Ivánkával való barátságáról is kérdezte Chelsea-t.

„Azt mondanám, hogy barátok voltunk” – válaszolta Clinton. – „Nem ő volt az, akit felhívtam, amikor kérdésem volt a gyerekeimmel kapcsolatban, vagy ha egy életre szóló döntésen törtem a fejem, de valóban barátok voltunk” – mondta, majd hozzátette: „Aztán [Ivanka] átállt a sötét oldalra”.

A Watch What Happens Live 2020-as adásában Chelsea Clinton arról beszélt, miért vetett véget Ivankával való barátságának.

„Nem akarok olyasvalakivel barátkozni, aki nem csak cinkostárs, de aktívan részese a kormányzat mindennapos kegyetlenkedésének és inkompetenciájának” – mondta Ivankáról és a Trump-adminisztrációról. – „A kampány elején kapcsolatban voltunk, de nagyon nehéz úgy, ha valaki aktívan támogat egy olyan jelöltet – akár az apja, akár nem -, aki rasszizmust és szexizmust és antiszemitizmust és iszlámfóbiát és homofóbiát és transzfóbiát és összeesküvés-elméleteket és hazugságokat árul, és ilyen mélységesen korrupt”.

„Nem hiszem, hogy [Ivanka és Donald Trump] bármilyen értelemben is azonos szinten lennének” – tette hozzá. – „De szerintem Ivanka több mint bűnrészes. Nem akarok egy ilyen emberrel barátkozni.”

(forrás)

www.demokrata.hu

 

 

 

Megjegyzések