A baloldal fellegvárában is győzelmet aratott a Fidesz-KDNP

Győzött a józan ész. Óriási eredményt értünk el Zuglóban: Palival a kerületünkért valóban tenni akaró képviselővel bővül az önkormányzat. Gratulálunk Juhász-Pintér Pál! Előre megyünk, nem hátra! 

írta legújabb Facebook bejegyzésében Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke arra reagálva, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Juhász-Pintér Pál győzött az időközi önkormányzati választásokon Zuglóban. 

A kormánypártok számára ez azért jelentős győzelem, mert Zugló igazi baloldali fellegvárnak számít jó pár éve. A legutóbbi önkormányzati választáson az összes körzetben a hatpáti szövetség jelöltje nyert, és a szocialista Horváth Csabát választották meg polgármesternek. Az elmúlt időszakban azonban számos konfliktus alakult ki a testületben. A DK átcsábított két MSZP-s képviselőt, legutóbb pedig a kerületi vagyonkezelő cég új vezetőjének kinevezése miatt kapott össze a DK Horváth Csabával. A polgármester és az MSZP nem is állt be az ellenzéki közös jelölt mögé az időközi választáson.


 

Karácsony helyére került a képviselő

A mostani időközi választást azért kellett megtartani, mert a Párbeszéd nemrég megválasztott társelnöke, Szabó Rebeka áprilisban országgyűlési képviselő lett, és összeférhetetlenség miatt le kellett mondania az önkormányzati tisztségről. 

Szabó Rebeka egyébként Karácsony Gergely mandátumát kapta meg.

A pártok akkori megállapodása szerint a Párbeszéd indíthatott a helyére jelöltet, habár arról is lehetett hallani a háttérben, hogy a DK igényt tartana a mandátumra. Végül Gyurcsányék is beálltak Kökény Dalma mögé, és a kampányt már Dobrev Klára is megtolta egy videóval. Az MSZP azonban nem adta a logóját, ami azért is meglepő, mert a szocialisták legszorosabb szövetségese volt az elmúlt években a Párbeszéd. A döntésükben talán szerepet játszhatott, hogy az előválasztás alatt Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként nyilvánosan kihátrált az MSZP zuglói jelöltje, Tóth Csaba mögül, aki aztán vissza is lépett.

Borítókép: Dr. Juhász Pintér Pál (Fotó: Facebook)

Ternovácz Áron - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések