Újra együtt a két Beatles-tag

Paul McCartney és Ringo Starr, az egykori Beatles tagjai is fellépnek a Grammy-díjkiosztó gálán az amerikai Hanglemez Akadémia keddi bejelentése szerint. Két nappal a gála után Beatles-emlékkoncertet ad az Eurythmics.

 Nem csak a január 26-ai gálán jut kiemelt szerephez az egykori sikerzenekar. Előtte való nap tüntetik ki a Beatlest az akadémia életműdíjával (Special Merit). Január 27-én pedig szintén a Beatles áll egy különleges előadás központjában: összeáll a Eurythmics brit popduó egy Beatles-emlékkoncert erejéig, amelyet a gombafejűek egyesült államokbeli bemutatkozásának 50. évfordulója alkalmából rendeznek.

Az újra összeállt Eurythmics brit popduó Los Angelesben, a Kongresszusi Központban szólaltatja meg újra a Beatles-slágereket. A The Night that Changed America: A Grammy Salute to The Beatles című koncertet február 9-én fogja vetíteni a CBS televízió, pontosan 50 évvel azután, hogy a Beatles bemutatkozott az Egyesült Államok közönségének a The Ed Sullivan Show című televíziós műsorban.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az Annie Lennox és Dave Stewart alkotta duó mely Beatles-slágereket adja majd elő, és azt sem, hogy a koncerten részt vesz-e majd a két egykori Beatles-tag. A fellépők teljes névsorát csak később hozzák nyilvánosságra, az azonban tudható, hogy John Mayer és Keith Urban a Don't Let Me Down című számot, míg Alicia Keys és John Legend a Let It Be című slágert fogják közösen előadni. A koncerten a Maroon 5 is színpadra lép. A Grammy-díjas Eurythmics 1981-ben jelentette meg első albumát és azóta több mint 75 millió lemezt adott el. A csapat 1990-ben oszlott fel, de 1999-ben rövid időre újra összeállt.
Paul McCartney-t többek között a legjobb rockzene és a legjobb koncertfilm (music video) kategóriában jelölték a Grammy-díjra. Az 56. Grammy-díjátadót Los Angelesben tartják, a legtöbb, kilenc jelölést Jay Z rapper kapta. Őt követi Justin Timberlake, Kendrick Lamar, Pharrell Williams és a Macklemore & Ryan Lewis rapduó hét-hét jelöléssel. A ceremónián fellép még Katy Perry, Pharrell Williams, Lang Lang zongoraművész, a Metallica és Stevie Wonder is.

rKissNelli - mno.hu

Megjegyzések